AKTUELNO

Povodom Božića, predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović, darivao je porodicama tradicionalne pečenice i pakete sa drugim prehrambenim proizvodima.

Božićne poklone Popović je podelio porodicama Dušana i Marine Slavković iz Gračanice, koji su krajem decembra 2017. godine dobili trojke - dve devojčice i dečaka, i tom prilikom čestitao im Božžić.

Božićne poklone dobilo je osam socijalno ugroženih porodica i dve socijalne ustanove na teritoriji opštine Gračanica. Kao položžajnik, noseći grančice Badnjaka, svima je požželeo sreću i blagostanje.

Foto: Tanjug

- Na ovaj način hteli smo da za najradosniji hrišćanski praznik pomognemo porodicama koje su ugrožžene, kako bi osetili duh Božžića, ali i da znaju da nisu zaboravljeni. Božžić je praznik zajedništva, to je prilika da se okrenemo jedni drugima, da pokažžemo sve ljudske vrednosti, poput humanosti i solidarnosti - kazao je Popović.

Prase i pakete sa žživotnim namirnicama za Božžić dobile su porodice: Vladimira Petrovića iz Gračanice, Svetomira Micića iz Gračanice, Siniše Maksimovića iz Badovca, Saše Stojkovića iz Donje Gušterice, Stefana Jevtića iz Dobrotina, Zlatana Stanojevića iz Lapljeg Sela, Vidosava Ivkovića iz Donje Gušterice, Dejana Savića iz Batusa, kao i ustanove: „Kuća za omadinu“ i Starački dom u Gračanici, saopšteno je iz ove opštine.

#Gračanica

#Srđan Popović

'